Yaş : 29
Kayıt tarihi : 30/12/07
Mesaj Sayısı : 1312
neRDen? : İstanbul
iŞ/hoBiLeR : Dans Etmek,Bilg. Oynamak,Chat Yapmak V.s.
laKap : Tırtırix :DD
Kişi sayfası : (1262/1262) Seviye: (1262/1262) Güçlülük: (1262/1262)
3 yumurta 1/2 su bardağı toz şeker (100 gr.) 1 dolu çorba kaşığı ovalet (15 gr.) 1 çay bardağı su 3 çay bardağı un (150 gr.) 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Pandispanyayı ıslatmak için
Ilık sütlü kahve Çikolatalı Krema için
1/2 paket çikolatalı fındıklı creme ole 1 su bardağı süt (yaklaşık 250 ml.) 1/2 kutu hazır krema (100 ml.) 1 paket bitter çikolata (80 gr.) 1 paket krema sertleştirici (Dr. Oetker küçük mavi poşet) - gerekirse Ek Not: Sevgili figencim, yorumunu okudum da, haklısın canım valla ilk başta benim yaptığım miktarları yazmıştım, yani ben iki katını kullanarak yapmıştım krema malzemelerinin ama yarısı artmıştı. Ben de düşündüm ki yarım ölçü yeter. Dolayısıyla düzelttim ama bu sefer gramajlarını düzeltmeyi unutmuşum Malum aklım 395703 ayrı yerde olunca dalgınlığıma gelmiş. Kusura bakma. Şu an yazdığım ölçüler doğru. Kremayı bence de dene, çok güzel bir krema.
Arası için
3 çorba kaşığı damla çikolata Üst Kaplama için
500 gr. şeker hamuru Çeşitli renklerde gıda boyaları Yapılışı
Pandispanyayı hazırlamak için önce yumurtaları ve toz şekeri mikserle çırpın. Daha sonra sırasıyla ovalet, su, vanilya, un ve kabartma tozunu ilave ederek orta hızda 2, yüksek hızda 3 dakika çırpın. Pandispanya hamuru resimde gördüğünüz gibi bembeyaz ve köpüksü bir kıvamda olacak. Çırpmak bile çok zevkli İçinde yağ olmaması dolayısıyla da çok hafif bir tadı var. Kakaolu yapmak isterseniz 2 yemek kaşığı eklemeniz yeterli. Hazırladığınız pandispanya hamurunu gereğinden fazla çırpmadan, yağlı kağıt serili bir tepsi üzerine yerleştirdiğiniz 25 cmlik çember kalıp ya da aynı ebatta yağlanmış kek kalıbına döküp 175 derecede bıçak batırınca temiz çıkana kadar yaklaşık 30 dk pişirip kalıbından çıkarmadan önce tamamen soğutun. Pişerken üzeri kabaran bu pandispanya fırından aldıktan bir süre sonra dümdüz oluyor, (çökmüyor yüzeyi düzleşiyor) ve çalışmak çok kolay oluyor. Pandispanya soğurken kremayı hazırlamak için, öncelikle hazır kremayı küçük bir tencereye alıp ısıtın, kırılmış çikolataları ekleyip kısık ateşte eriterek pürüzsüz bir sos elde edin. Kaynamamasına dikkat edin, yoksa çikolata yağını salar ve kötü bir kıvam oluşturur. Başka bir kapta soğutulmuş sütü 1/2 paket creme ole ile koyulaşana kadar çırpın. Erimiş çikolatalı karışımı bu karışıma ekleyerek yüksek devirde krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edin. Krema sürmek için fazla akışkansa, Dr. Oetker’in krema sertleştirici ürününü kullanabilirsiniz. Kremayı kullanana kadar buzdolabında bekletin. Pandispanya tamamen soğuduğunda kalıptan çıkarıp enlemesine iki eşit parçaya ayırın. Her parçanın iç yüzeyini ılık sütlü kahve ile ıslatıp, birinci parçanın üzerine kremanın yarısını biraz kalın olacak şekilde yayın ve üzerine damla çikolataları yerleştirin. Bunun üzerine pandispanyanın ikinci katını koyup kalan kremayla üzerini ve kenarlarını ince bir tabaka krema ile kaplayın. Şeker hamuruyla kaplayacağınız pastaların üzerine mutlaka ince bir tabaka krema sürmelisiniz, aksi halde şeker hamurunuz pastaya yapışmaz. Pastayı bu haliyle buzdolabına kaldırıp kremanın donması için bekletin. Bu arada şeker hamurunuzu elinizle yoğurarak açılacak yumuşaklığa getirin. Bu hamuru açarken tezgaha yapışmaması için mutlaka silikon bir hamur açma yüzeyi ya da yağlı kağıt kullanın çünkü çalıştığınız yüzeye yapışır. Açması oldukça kolay olan bu hamur esnek olduğu için pastayı giydirmek çok kolaydır. Renklendirilmemiş beyaz hamuru yırtılmayacak incelikte açın, ve dolaptan çıkardığınız pastanızın üzerine her yerini kaplayacak ve arada hava boşluğu kalmayacak şekilde yerleştirin. Hamurun yüzeyini ve kenarlarını elinizle düzeltin ve keskin bir bıçak ya da hamur kesme aparatıyla fazlalıkları alın. Resimde gördüğünüz gibi beyaz şeker hamuruyla kapladığınız pastanız çok hoş görünecek Şimdi üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz kalan şeker hamurları ve gıda boyalarınızı kullanarak. İsterseniz kalan hamurları birkaç parçaya ayırıp her birini ayrı renkle renklendirin. Ben toz gıda boyası kullanıyorum, çay kaşığının ucuyla hamurun üzerine serpiştirip rengi oturana kadar yoğurmanız yeterli. Ben pembe hamuru açtıktan sonra hamur kesme aparatıyla keserek kurdele yaptım ve pastayı bu şekilde süsledim. Üzerine yaptığım süslerin alttaki hamura yapışması için az miktarda bal kullandım. Tabii kurdelelere eşlik etmeleri için minik güller yapmayı da ihmal etmedim Not 1: Bu tarz süslemelerin detaylarıyla ilgileniyorsanız kapsamlı bir yazı yazarım size
Not 2: Çok önemli bir nokta var, şeker hamuruyla kapladığınız pastaları kesinlikle buzdolabına kaldırmayın. Oda sıcaklığında bekletmelisiniz. Buzdolabında şeker hamuru sertleşip çatlar ve görüntüsü bozulur. Pastanız 2-3 gün oda sıcaklığında fanus içinde güvende olacaktır
Not 3: Amaan, ben ovaletle movaletle uğraşamam derseniz pandispanyanızı şöyle hazırlamanızı öneririm:
Malzemeler:
5 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı un, 1 su bardağı buğday nişastası, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu.
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri çırpın, nişasta, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin. 180 derecede 30 dk. pişirin.
Not 4: Belki şeker hamurunu da evde kendiniz hazırlamak istersiniz. İlgilenen arkadaşlarımız olursa resimli olarak tarifini yayınlarım.
arDaqoLiqq
Arda&Cemre qoLik Fanatiqi Admin < SeRanay >
Yaş : Kayıt tarihi : 02/02/08
Mesaj Sayısı : 2020
neRDen? : iŞ/hoBiLeR : laKap : Kişi sayfası : (2019/2019) Seviye: (2019/2019) Güçlülük: (2019/2019)
Konu: Geri: Doğumgünü Pastası Paz Şub. 17, 2008 6:51 am