HepsijiLerin Mekanına HoşgeLdin !
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HepsijiLerin Mekanına HoşgeLdin !

♥ | Lütfen TatiLde Sık GireLim | ♥

Hoşgeldiniz, Misafir.
Son Ziyaretiniz:
Toplam Mesajınız: 16777215


 

AnasayfaPortal*GaleriAramaKayıt OlLatest imagesGiriş yapChat

 

Güveçte Piliç

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
Yazar Mesaj
RappeR_NyT
Rapchi_Nayat
Rapchi_Nayat
RappeR_NyT

Kadın
Yaş : 29 Kayıt tarihi : 30/12/07 Mesaj Sayısı : 1312 neRDen? : İstanbul iŞ/hoBiLeR : Dans Etmek,Bilg. Oynamak,Chat Yapmak V.s. laKap : Tırtırix :DD
Kişi sayfası
Başarı Puanı:
Güveçte Piliç Img_left1262/1262Güveçte Piliç Empty_bar_bleue  (1262/1262)
Seviye:
Güveçte Piliç Left_bar_bleue1262/1262Güveçte Piliç Empty_bar_bleue  (1262/1262)
Güçlülük:
Güveçte Piliç Left_bar_bleue1262/1262Güveçte Piliç Empty_bar_bleue  (1262/1262)
MesajKonu: Güveçte Piliç   Güveçte Piliç Icon_minitimePerş. Şub. 07, 2008 11:19 pm

Güveçte Piliç
Malzemeler

3 Litrelik güveç kabı
8 Diş sarımsak
200 gr arpacık soğan
1-2 Adet yeşil biber
1-2 Adet acı kırmızı biber
1 Adet piliç (1 kilo 300 gr temizlenmiş)
3 Yemek kaşığı zeytinyağı
75 Milim sirke
1 Su bardağı tavuk suyu
Kekik
6 Adet defne yaprağı
150 gr yeşil zeytin (çekirdeksiz)
1 Yemek kaşığı tozşeker
2 Adet elma
2 Yemek kaşığı limon suyu
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
Sarımsak ve soğanları soyun.
Soğanları ikiye bölün.
Biberlerin çekirdeklerini çıkartın.
Pilicin içini dışını tuzlayıp, karabiberleyin.
Butları mutfak ipiyle birbirine bağlayın.
Zeytinyağında her tarafını çevirerek kızartın.
Soğan ve sarımsakları ilave edip, 1 dakika sonra ateşten alın.
Sirke ve tavuk suyunu katın.
Tüm malzemeyi ıslattığınız güveç kabının tam ortasına tavuğun göğüs kısmı yukarı gelecek şekilde yerleştirin.
Defne yaprağı, kekik ve çekirdeksiz yeşil zeytinleri ilave edip, şekeri serpin.
Güvecin kapağını kapatıp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırının en alt rafında 1 saat pişirin.
Diğer tarafta elmaları yıkayıp, sekize bölün.
Çekirdeklerini çıkarın, iri parçalara kesin ve üzerine limon suyu gezdirin.
1 Saat sonra fırının ısısını 160 dereceye düşürün.
Güvecin kapağını açın ve parçalarını koyup, ağzı açık olarak 20-30 dakika daha pişirin.
Tavuğu parçalara ayırdıktan sonra tekrar güvece koyup, servis yapın.
Kullanıcı İmzası
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.cicihepsifanclub.net
arDaqoLiqq
Arda&Cemre qoLik Fanatiqi Admin < SeRanay >
Arda&Cemre qoLik Fanatiqi Admin < SeRanay >
arDaqoLiqq


Yaş : Kayıt tarihi : 02/02/08 Mesaj Sayısı : 2020 neRDen? : iŞ/hoBiLeR : laKap :
Kişi sayfası
Başarı Puanı:
Güveçte Piliç Img_left2019/2019Güveçte Piliç Empty_bar_bleue  (2019/2019)
Seviye:
Güveçte Piliç Left_bar_bleue2019/2019Güveçte Piliç Empty_bar_bleue  (2019/2019)
Güçlülük:
Güveçte Piliç Left_bar_bleue2019/2019Güveçte Piliç Empty_bar_bleue  (2019/2019)
MesajKonu: Geri: Güveçte Piliç   Güveçte Piliç Icon_minitimePaz Şub. 17, 2008 6:26 am

saol...
Kullanıcı İmzası
Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Güveçte Piliç

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HepsijiLerin Mekanına HoşgeLdin !  :: Her Telden :: KızLara ÖzeL -