HepsijiLerin Mekanına HoşgeLdin !
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HepsijiLerin Mekanına HoşgeLdin !

♥ | Lütfen TatiLde Sık GireLim | ♥

Hoşgeldiniz, Misafir.
Son Ziyaretiniz: Perş. Ocak 01, 1970
Toplam Mesajınız: 16777215

AnasayfaPortal*GaleriAramaKayıt OlLatest imagesGiriş yapChat

...Sezen Aksu...

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
Yazar Mesaj
RappeR_NyT
Rapchi_Nayat
Rapchi_Nayat
RappeR_NyT

Kadın
Yaş : 29 Kayıt tarihi : 30/12/07 Mesaj Sayısı : 1312 neRDen? : İstanbul iŞ/hoBiLeR : Dans Etmek,Bilg. Oynamak,Chat Yapmak V.s. laKap : Tırtırix :DD
Kişi sayfası
Başarı Puanı:
...Sezen Aksu... Img_left1262/1262...Sezen Aksu... Empty_bar_bleue  (1262/1262)
Seviye:
...Sezen Aksu... Left_bar_bleue1262/1262...Sezen Aksu... Empty_bar_bleue  (1262/1262)
Güçlülük:
...Sezen Aksu... Left_bar_bleue1262/1262...Sezen Aksu... Empty_bar_bleue  (1262/1262)
MesajKonu: ...Sezen Aksu...   ...Sezen Aksu... Icon_minitimePaz Ocak 20, 2008 4:51 pm

13 Temmuz 1954'de Izmir'de dogdu. Ziraat fakultesindeki ogrenimini yarida birakarak profesyonel sarkiciliga basladi. 1970'lerin ortalarinda 'Kaybolan Yillar', 'Golge Etme' gibi sarkilarla yildizi parladi. Sarkilarinin Cogunu kendi besteledi. Bazilarinin da sozlerini yazdi. Ilk kez 1979'da sinema oyunculugu denedi.- Minik SerCe- oyunculuk yetenegiyle dikkat cektigi, 'Bin Yil Once Bin Yil Sonra' adli muzikallerdeki 'Sen Aglama 'Geri Don', 'Daglar Daglar' gibi sarkilarla ununu perCinledi. Sonraki 'Git' kasetiyle zirvedeki yerini aldi. Turk pop muziginin en guClu seslerinden Sezen Aksu, Askin Nur Yengi, Sertab Erener, Levent Yuksel, Tilbe gibi bir zamanlar vokalistligini yapmis genCleri pop muzigimize kazandirdi.uC kez evlendi ve bir Cocuk annesi...

Sezen Aksu'nun albumleri: SerCe,Aglamak Guzeldir, Firuze, Sen Aglama, Git, Sezen Aksu '88, Sezen Aksu Soyluyor, Gulumse, Deli Kizin Turkusu, Isik Dogudan Yukselir, Gul BahCeleri, Dugun ve Cenaze, Adi Bende Sakli, Sari Odalar(Ben Seni Cok Sevdim Oplum)

Dillerden dusmeyen bazi sarkilari: Kaybolan Yillar, Golge Etme, Yak Bir Sigara, Firuze, Hata, Aglamak Guzeldir, Ikinci Bahar, Dilimin Ucunda Kelimeler, Geri Don, Tukenecegiz, Git, unzile, Deger mi HiC, Sarisinim, Bir Cocuk Sevdim, Seni Istiyorum, Sinanay, Gidiyorum, Belalim, Hadi Bakalim, Gulumse, Masum Degiliz, Deli Kizin Turkusu, Tenna...

HAKKINDA YAZILANLAR

BEBEK SEZEN
Fen ogretmeni Sehriban Hanim ile matematik ogretmeni Sami Bey, Denizli'de tanisip evlenirken, dunyaya gelecek Cocuklarini disiplinli bir sekilde yetistirmeye karar verirler... Sehriban Hanim agir bir hamilelik donemi geCirir, doktorlarin butun israrlarina ragmen Cocugunu aldirmaz. 13 Temmuz 1954’de Fatma Sezen Yildirim dunyaya gelir... Cocuklugu dunyaya geldigi Denizli Saraykoy'de geCer Sezen'in... Annesi ve babasiyla birlikte yasadigi, Saraykoy'deki derenin yanindaki iki katli o evi hiC unutamaz...sezen

SEZEN... CuCE BELA
Sezen 1999 yilinda bir gazetenin yaptigi roportajda o iki katli evi ve Cok sevdigi anneannesini soyle anlatiyor...'Alt katta Huriye teyzem otururdu... ust katta ise anneannemle biz... Babamla annem, aldiklari egitim geregi bana karsi hep mesafeli dururlardi... Bir yaima kadar saCim yok, kabak kafali bir Sezen 'dim... Bir tek dudaklar gene boyle, iri etli dudaklar... Beni epey ozgur birakmislardi... Nasil birakmasinlar ki, adim 'Cuce Bela' ya Cikmisti... Ille de dikkat Cekecegim... HiCbir sey yapamasam, durduk yerde dusup bayilirdim... Insanlar benimle ilgilensinler diye neler yapmazdim ki... Habire evden kaCardim mesela... 10 yasimda makyaj yapardim... Annemler bir ara benimle ilgili olarak Cok Caresiz kalmislar. Beni kendi halime birakma kararlari da ondan sonra kendiliginden gundeme gelmis zaten.'

YARAMAZ KIZ
Cocuklugunda "acaip bir yaratik" oldugunu soyleyen Minik SerCe, bebekken bir gun annesinin yun yumaklarindan kendisine meme yapmis ve eve ziyarete gelen kaymakam dusup, bayilivermis. 10 yasinda makyaja baslayan Sezen, daha o zamandan haftada bir saCini degisik renklere boyamaya baslamis. Cocukluktan sohret olmayi kafasina takan Sezen, Izmir'in butun sokaklarinda sarki soyler, milleti basina toplarmis. Konak - Kopru arasindaki troleybuste araliksiz sarki soyledigini soyleyen Sezen, bir gun butun duraklari es seCen soforle biletCinin aCiga alinmasina neden olmus.Annesi ve babasinin O'na hiC dokunmamis olmasi; belki de genCliginde her on bes gunde bir dikkat Cekme amaciyla intihara kalkmasina neden olmustur. Bu ten temasinin yoksunluguna karsin, Sezen ailesinin kendisine guven ve sevgiyi sonsuz bir guCle hissettirdigini soyluyor. O'na gore, yalnizca sevgilerini gosterme sekilleri farkliydi.

KARA KUZU
Sezen Aksu'nun yaramazliklarindaki en onemli musekkini anneannesidir... Nadire Hanim eski Osmanli kadinlarindan, karizmatik ve etkileyicidir... Ve Sezen onun 'kara kuzu'sudur... Ancak, Sezen'in yasadigi ilk ve en onemli aci da onunla ilgili olur ne yazik ki... Sezen hayati boyunca unutmaz, unutamaz o aciyi...'Cok ozel bir kadindi anneannem. Mucadele iCinde yasamis, hayati tirnaklariyla kazimis. Annem henuz alti yasindayken dedem olmus, Ciftlikteki tum isler onun uzerine kalmis. Her seyi, tum yuku goguslemis. Tam bir hanim aga... At binen bir kadin. Zeki, ileri goruslu. 'Dogurdum diye sevmem evladimi, faziletli olmasi gerek, sevgiyi hak etmesi gerek' derdi. Kisiligimde derin izleri var onun. 14 yasimdaydim. Ilk acimi onunla yasadim. Elimi tutarken oldu. 'Elimi ovar misin?' dedi ve ben aglamaya basladim. Bana 'kara kuzum' derdi. 'Kara kuzum aglama, uzulurum. Dilerim sen de benim gibi mutlu gidersin' dedi. Dua ederken, nefesi kesildi. O gece anneannemin yaninda uyudum, hiC korkmadim.'

KARA KUZU BuYuYOR
Buyume Caginda sanatin butun dallarina ilgi duyan Sezen, resim, tiyatro, dans dersleri alir. Lise hayatinda kendini iyice muzige verir fakat yuksekogrenim iCin Ziraat Fakultesi'ni seCer. Ayni yillarda Izmir Radyosu sanatCilarinin dersler verdigi Izmir Radyosu SanatCilar Dernegine girer ve dort yil araliksiz, iki yil aralikli alti yil sureyle Turk Sanat Muzigi egitimi alir.

PROFOSYONELLIGE ILK ADIM
1970'te "Hafta Sonu" gazetesinin aCtigi Altin Ses Yarismasi'nda 6. olan Sezen Ziraat Fakultesi'ne ikinci sinifta eldeva der, Cunku akli,fikri ve yuregi muziktedir. Bir sure sonra da Yesil Giresunlu'dan, ilk plagini yapmasi iCin teklif alir. 1975'e girerken piyasaya Cikan 'Haydi Sansim' adli bu 45'lik plak, sadece 50 tane satar.'Moralim Cok bozulmustu... Cunku o ilk plagimdan kendim ve yakinlarim almisti sadece... Kimbilir, belki de dagitimi iyi yapilamamisti...' Sezen'in daha sonra Kusura Bakma, Golge Etme, Yasanmamis Yillar, Vurdumduymaz, Olmaz Olsun gibi parCalarla yildizi parlar. 1976 yilinda Bebek Belediye Gazinosu’ nda ilk kez sahne alir.Sezen 'in ilk filmi 1979 yilinda Bulut Aras ile basrolleri paylastigi Minik SerCe olur. SerCe'nin ikinci ve son filmi ise 1990 yilinda Ferhen Sensoy'la oynadiklari "Buyuk Yalnizlik"tir... Sezen son olarak 2000'in sonlarinda ATV'nin sevilen dizilerinden Ikinci Bahar'da Sezen Aksu roluyle yer alir.

ARTIK SEZEN AKSU VAR
1982 yilinin ilk haftasinda San Muzikholu'nda "Sezen Aksu Aile Gazinosu" adli muzikali sahnelemeye baslar. Sahnede 7 tipi canlandiran Sezen Aksu; Adile Nasit, Sener Sen, Aysen Gruda, Altan Erbulak gibi usta tiyatrocularla ayni sahneyi paylasir. Yine ayni yil, bugun en iyi klasikler arasinda yer alan "Firuze" albumu Cikar. Ancak o yillarda elestiriler pek de iC aCici degildir. Ama kim ne dersin Turkiye'de artik Sezen Aksu gerCegi vardir...

TELLI DUVAKLI
10 Temmuz 1981’de Besiktas Evlendirme Memurlugu'nda telli duvakli Sezen Aksu ile beyaz smokinli Sinan Ozer evlenir. Sezen Aksu'nun nikah sirasinda Mithat Can'a 4.5 aylik hamile oldugu gundeme gelir. 11 Kasim 1981'de Mithat Can dogar ve bundan iki yil sonra da bu evlilik son bulur. Ama dostluklari tipki diger esleri Hasan Yuksektepe, Engin Aksu ve Ahmet Utlu da oldugu gibi asla bitmez...

MuZIGIN ZIRVESINDE
1984, 1986, 1988 ve 1989 yilinda Cikardigi albumlerle yukselisine hizla devam eder Sezen. 1991 yilinda Cikan "Gulumse" albumu Cok farklidir. Albumde bulunan butun parCalar hit olur ve hepsi klasikler arasina girer. Albumdeki "Hadi Bakalim" in Avrupa'da Cikan single'i, klibi olmamasina ragmen iyi bir satis grafigi Cizmeyi basarir. Sezen Aksu artik muzigin zirvesindedir.

KAHPE KADER
Minik SerCe (Sezen Aksu'ya Minik SerCe adini rahmetli gazeteci Yavuz Gokmen takmistir) 31 Mayis 1994'te kaybettigimiz Uzay Hepari ve 16 Ocak 1996'da kaybettigimiz Onno TunC'tan buyuk yara alir.Tam 17 gun oturdugu yerden kalkmaz, kimildamaz, gozleri bir noktada oylece kala kalir... Derken birden resim yapmak gelir iCinden... Tuvalin uzerinde beliren siyah beyaz resimdeki kisi, Onno TunC degil, ona 'kara kuzum' diyen anneannesi Nadire Hanim'dir... Sezen’in hayatinda Cok onemli yerlerde olan bu uC kisinin terkini Sezen uzun sure kabullenemez. 6 ay evden Cikmaz...'Resim yapmak iyi geldi... Ama bu arada hep dusundum, dusundum... Sonra bir gun aynaya baktim ki, saClarim bembeyaz olmus... Aslinda beyaz saClar da yakisiyor bana... Farkli bir goruntu...'

ONNO TUNC
Sezen 1999 yilinda bir gazetenin yaptigi roportajda Onno TunC'la bir hatirasini soyle anlatiyor... 'Sabah saatlerinde basladik tartismaya Onno'yla. Aksam oldu, hala tartisiyoruz. Aglamaktan gozlerim sisti. Evlerimiz de karsilikli... Done done tartisma, kavga... Sonunda bu geldi, kapimi tekmelemeye basladi. Birden yukari firladim ve Smith Wesson marka silahimi kaptim.Ne diyorsun sen Onno! diye namluyu dogrultup kapiya firlayinca, bu adeta isinlandi... Yok oldu birden... Zigzaklar Cizerek kaCti... Ben onu duvar dibine sindi sandim... Meger karayoluna firlamis, kosuyor... O halini gorunce, ben de asfalta Ciktim, gulmekten sirtustu uzanip debeleniyorum asfaltta. Nasilsa o korkuyla uzun sure geri donmez dedim, iCeri girdim...Meger o aksam Levent civarinda bes ev soyulmus. Polis gece karanliginda panik halinde kosan Onno'yu gorunce 'Hirsiz budur mutlaka' diyerek hemen enselemis. Dogru karakola... 'Ben Onno TunC'um' demis ama karakoldaki hiCbir polis tanimamis bunu... Kavga ettigimiz iCin benim adimi da verememis... Sabahi karakolda etmis... Derken, onu taniyan bir polis gelmis sabah... Sevincinden polisin boynuna sarilmis... Ancak o zaman salivermisler... Bir daha kapimi hiC tekmelemedi!'

PRODuKTOR SEZEN
Sezen Aksu vokalistlerine albumler yaparak onlara birer star olma yolunu da aCar. Sezen'in bize ilk tanittigi kisi Askin Nur Yengi'dir. 1990 yilinda produktorlugunu ustlendigi Askin N. Yengi'nin ilk albumu, "Sevgiliye" albumu, milyona yakin trajiyla buyuk bir basari saglamistir. Produksiyonunu ustlendigi ikinci kisi Sertab Erener olur. "Sakin Ol" albumu, yine buyuk bir satis basarisiyla Sezen'in bir produktor olarak da ne kadar buyuk isler yapabilecegini gosterir.Sertab Erener'in albumunden bir kaC ay sonra Levent Yuksel'in albumu "Med Cezir" piyasaya Cikar. Sarkilar ilk aylarda kimsenin dikkatini Cekmez ancak, bir kaC ay sonra farkedilen album bir milyonu asan tiraji ve klasikler arasina simdiden geCen birbirinden guzel sarkilarla Sezen'in produktorlukteki basarisini bir kez daha kanitlar.

TANRI KRALICEYI KORUSUN
Sezen 1991'den sonra Cikardigi butun albumlerle Cok dikkat Ceker, Cok elestirilir. 1995 yilinda turku ve Anadolu atmosferiyle, 1996 yilinda baska sanatCilara verdigi sarkilarin bir derlemesi ve Onno TunC'a adanan “Dus BahCeleri”yle, 1997 yilinda yine Cok degisik bir tarzla Goran BregoviC ile Calisarak karsimiza Cikar Sezen. 1998 ve 2000 yilinda Cikan albumlerde de yeniliklerine devam eder. Belki de butun bunlar KraliCe 'nin zirve keyfini Cikarmasidir...

MITHAT CAN
Sezen oglunu ne kadar Cok sevdigini su cumleyle Cok iyi aCikliyor.‘Benim oglumu sevdigim kadar, beni seven olmadi...’Minik SerCe'mizin oglu Mithat Can Ozer 11 Kasim 1981 dogumlu. Ozel Atanur Oguz Lisesi'nden mezun oldu. Simdi ise Londra Music Schooll 'da okuyor Mithat Can. Sezen babaannelik hakkinda ise soyle diyor:'Mithat Can’in bir ask bebegi yapmasini isterim ve ona ben bakarim
Kullanıcı İmzası
http://www.cicihepsifanclub.net
Whi$ne
Yasemin Fanatiği En Çalışkan Editör Tuqçe !
Yasemin Fanatiği En Çalışkan Editör Tuqçe !
Whi$ne

Kadın
Yaş : 31 Kayıt tarihi : 09/04/08 Mesaj Sayısı : 1220 neRDen? : ismir iŞ/hoBiLeR : DaNs laKap : BaRbiE
Kişi sayfası
Başarı Puanı:
...Sezen Aksu... Img_left982/982...Sezen Aksu... Empty_bar_bleue  (982/982)
Seviye:
...Sezen Aksu... Left_bar_bleue982/982...Sezen Aksu... Empty_bar_bleue  (982/982)
Güçlülük:
...Sezen Aksu... Left_bar_bleue982/982...Sezen Aksu... Empty_bar_bleue  (982/982)
MesajKonu: Geri: ...Sezen Aksu...   ...Sezen Aksu... Icon_minitimeC.tesi Nis. 19, 2008 6:25 pm

saol cnm Very Happy
Kullanıcı İmzası
http://manyaq-hpsiclr.forume.biz/
.::Miss Cevik::.
» en sheker admin ι∂ιz «
 » en sheker admin ι∂ιz «
.::Miss Cevik::.

Kadın
Yaş : 29 Kayıt tarihi : 09/07/08 Mesaj Sayısı : 1406 neRDen? : izmir iŞ/hoBiLeR : нєρѕι hakkında herşey laKap : pankek..
Kişi sayfası
Başarı Puanı:
...Sezen Aksu... Img_left3000/3000...Sezen Aksu... Empty_bar_bleue  (3000/3000)
Seviye:
...Sezen Aksu... Left_bar_bleue3000/3000...Sezen Aksu... Empty_bar_bleue  (3000/3000)
Güçlülük:
...Sezen Aksu... Left_bar_bleue3000/3000...Sezen Aksu... Empty_bar_bleue  (3000/3000)
MesajKonu: Geri: ...Sezen Aksu...   ...Sezen Aksu... Icon_minitimePtsi Eyl. 29, 2008 1:58 pm

saol cnm =)
Kullanıcı İmzası
http://cadihepsiciler.mutluforum.org

...Sezen Aksu...

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası